Čokoladna rožata

Obožavam klasičnu rožatu, ali ovaj put vidjevši nekoliko ideja na internetu odlučila sam isprobati čokoladnu verziju i podijeliti je s vama. Za sve one koji vole čokoladu, a i one koji vole karamelu, ovo je idealan recept! Svi dobro znate koliko je kombinacija njih dvije dobra 😉 !

Moj recept za pripremu

Vrijeme pripreme: 60min

Sastojci

 • 135g tamne čokolade (70% kakaa)
 • 650ml punomasnog mlijeka
 • 4 jaja
 • 3 žumanjka
 • 175g šećera
 • 135g šećera
 • ½ štapića vanilije

Postupak pripreme

 1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te pripremite 6 malih porculanskih/vatrostalnih posudica. Pripremite karamelu tako da rastopite 175 šećera na laganoj vatri dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Zatim karamelu raspodijelite po posudicama i ostavite ju hladiti.
 2. Čokoladu natrgajte i ostavite je u zdjeli sa strane. Jaja i žumanjke istucite s 135g šećera. Štapić vanilije prepolovite, raspolovite te sastružite sjemenke. Mlijeko zagrijte s štapićem vanilije do vrenja. Nakon toga izvadite štapić i mlijeko prelijte preko čokolade te snažno miješajte dok se čokolada ne otopi.
 3. Sve izmiješajte s jajima pa kalupe napunite kremom. Kada ste sve napravili pripremite dublji lim te u njega posložite posudice. Ispunite lim mlakom vodom do polovice visine kalupa. Stavite lim u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta. Kada je gotovo ostavite sve da se prohladi oko 5 minuta u otvorenoj pećnici, a zatim ih izvadite iz vode i pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Kada se ohlade prebacite ih hladiti u hladnjak i izvadite neposredno prije posluživanja.
 4. Prije nego ih poslužite preokrenite ih na tanjur i ukrasite po želji.

Napomene

Uživajte!

Bez odgovora za "Čokoladna rožata"

  Komentiraj

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljivana.